Челзи Увоз Пренос PTO

PTO exploded view
Контактирајте не

Челзи Увоз Пренос PTO. 290, 429 и 435 серија PTO. Челзи е единствениот домашно производство за да ви нуди P.T.O.s дека планината директно преноси увоз. Елиминирање на потребата за насочена адаптер. Овие P.T.O.s имаат станови од леано железо за сила и заострените конусни лежишта за зголемување на капацитетот на оптоварување. Сите единици се достапни со повеќето популарни директна пумпа прирабници планината Челзи, вклучувајќи го и може да се ротира за 360 ° прирабници. Сите Челзи PTO во парк подготвен да брод глобално ниво. повик 877-766-4600 или 407-872-1901.

Ние продаваме се што ви треба за вашата PTO, вклучувајќи ги и новите, користени и повторно изграден PTOs, делови и прибор. Исто така можете да ја посетите нашата прирачници Челзи PTO делот каде што можете да најдете многу Челзи del Torrente, делови и услуга прирачници.

Челзи 290 серија PTO

Челзи PTO 290 серијаДизајниран за употреба на Eaton Fuller 4106 се користи во Мек Midliners и Мек T2060A преноси. Челзи 290 Серија PTO монтирања директно на пренос, нема потреба насочена адаптер. Гусани домување за сила и заострените конусни лежишта за зголемување на капацитетот на оптоварување. воздухот смена капакот на заштеда на простор обезбедува максимална клиренс под камионот. на 290 Серија карактеристики шеснаесет излез опции, вклучувајќи се ротира за 360 ° прирабница придонес дозвола оптимална пумпа. Три внатрешни стапки брзина и пет опции промена се направи ова зелено за напојување на полетување.

290 серија Спецификации 290*F 290*L 290*П 290*на
Стандардна излезна Вратило Големина 1-1/4 Тркалезна w / клуч
Наизменичното вртежен момент Оценка (lbs. ft.) 175 175 175 175
Наизменичното вртежен момент Оценка (N.m.) 237 237 237 237
Коњски сили Оценка за наизменична Користење
на 500 R.P.M. на излез вратило (HP) 17 17 17 17
на 1000 R.P.M. на излез вратило (HP) 33 33 33 33
на 500 R.P.M. на излез вратило (kw) 12 12 12 12
на 1000 R.P.M. на излез вратило (kw) 25 25 25 25
приближна тежина 35 lbs. (16килограм)

Челзи 429 серија PTO

429 серија PTOСе вклопува Mitsubishi MO50S5, MO50S5 и MO70S6 преноси. Челзи 429 Серија PTO обезбедува побрза инсталација и пониски единица трошок. Држачи директно на пренос кои ви даваат подобра дозвола, полесна инсталација, и значителни заштеди во трошоците и времето со интегрален адаптер брзина на влез за да стигнат до возачот брзина на пренос. опции за промена на 429 Серија вклучуваат воздух, рачката, електрични преку воздух.

429 серија Спецификации 429
Стандардна излезна Вратило Големина 1-1/4 Тркалезна w / клуч
Наизменичното вртежен момент Оценка (lbs. ft.) 175
Наизменичното вртежен момент Оценка (N.m.) 237
Коњски сили Оценка за наизменична Користење
на 500 R.P.M. на излез вратило (HP) 17
на 1000 R.P.M. на излез вратило (HP) 33
на 500 R.P.M. на излез вратило (kw) 12
на 1000 R.P.M. на излез вратило (kw) 25
приближна тежина 37 lbs. (17килограм)

Челзи 435 серија PTO

Челзи 435 серијаЧелзи 435 PTO одговара на Hino LF06S и LJ06S преноси. Three speed ratios and seven output options for maximum versatility. It mounts directly to the transmissions without the need of a gear adapter. Shift options include air and wire. Гусани домување за сила и заострените конусни лежишта за зголемување на капацитетот на оптоварување. на 435 моќ полетување најчесто се користи во воздух, снег & отстранување мраз, оган & спаси, депонија камион & депонија камион приколка апликации и услуги.

435 серија Спецификации 435
Стандардна излезна Вратило Големина 1-1/4 Тркалезна w / клуч
Наизменичното вртежен момент Оценка (lbs. ft.) 175 175
Наизменичното вртежен момент Оценка (N.m.) 237 237
Коњски сили Оценка за наизменична Користење
на 500 R.P.M. на излез вратило (HP) 17 17
на 1000 R.P.M. на излез вратило (HP) 33 33
на 500 R.P.M. на излез вратило (kw) 12 12
на 1000 R.P.M. на излез вратило (kw) 25 25
приближна тежина 37 lbs. (17килограм)