Челзи Постојана Mesh Десет Болт PTO

Chelsea Constant Mesh Ten Bolt PTO

на Обновеното Челзи PTOs, Ние акции на комплетна линија на Челзи постојана мрежа 10 PTOs продавница вклучувајќи ги и новите, користени и повторно изграден Челзи del Torrente, како и оригинални делови на Челзи за сите модели, вклучувајќи PTO обнова колекции, лого колекции, заптивки, капаци, запчаници, шахти и куќишта. Ова ги вклучува комплетна линија на Паркер Челзи PTOs за американската, Јапонските и европските апликации со леано железо 6-завртки и 8-болт единици, исто така на располагање. Ние нудиме целосна листа на Челзи PTO прирачници делови, делови каталози и услуга прирачници. Following is a list of some of the different types we have available:

  • вал

  • Сплит Вратило

  • Power Shift

  • Предна планината Апликации

  • Има Shift

  • кабел Shift

  • Вртливо Shift

опции електрични промена PTO вклучуваат: контроли на брзина, прирабници и шахти за директна или далечински монтажа на хидраулични пумпи, производ пумпи, и механички диск употреба. Ако ви треба помош идентификување на дел повик 877-776-4600 или 407-872-1901, да се зборува со еден од нашите експерти. Ние сме на располагање од страна на телефон во понеделникот – петок 8 АМ до 5 AM EST. Истиот ден превозот на располагање, во светот!

Челзи 269 серија PTO

Челзи 269 серија 10 PTO продавницаЧелзи постојана мрежа десет Болт PTO на, 269 серија е постојана P.T.O мрежа. кој има капацитет вртежен момент на P.T.O 6-Болт. и обезбедува построги печат на 10 PTO продавница. на 269 series is the popular choice for variable displacement piston pumps that are used in refuse and snow and ice removal applications. на 269 series is available in four speed ratios and DIN 5462 излез на прирабница. на 269 Series also features the SuperTorque™ option which provides up to 20% more torque capacity than a standard 269 серија.

Влажни шпонка дизајн практично ги елиминира шпонка fretting со обезбедување на постојан проток на чиста нафта за del Torrente, и пумпа вратило. This process can increase shaft life by a factor of 10. Стандардна вртежен момент рејтинг на 300 lbs-ft и 360 lbs-ft за супер вртежен момент брзини. P.T.O. излезна брзина вратило 96% (сооднос G) на д-р Алисон преноси. Три други брзини за да изберете од, Видете ги сите-13 & 14 страници апликација. Располагање со “XY” излез (ОД 5462) прирабница. Специјално дизајнирани за директна качи на Паркер VP1 пумпа од серијата или слични пумпа стил на Алисон MD и HD преноси.

Челзи PTO 269 Прирачник делови
Челзи PTO 269 серија

269 серија Спецификации 269СБ 269SD 269SG 269СМ 269*B 269*D 269*G 269*M
Стандардна излезна Вратило Големина DIN 5462 / ISO 14 ("XY" Излез)
Наизменичното вртежен момент Оценка (lbs. ft.) 402 390 360 318 335 325 300 265
Наизменичното вртежен момент Оценка (N.m.) 545 529 488 431 454 441 407 359
Коњски сили Оценка за наизменична Користење
на 500 R.P.M. на излез вратило (HP) 38 37 34 30 32 31 29 25
на 1000 R.P.M. на излез вратило (HP) 77 74 69 61 64 62 57 50
на 500 R.P.M. на излез вратило (kw) 29 28 26 23 24 23 21 19
на 1000 R.P.M. на излез вратило (kw) 57 56 51 45 48 46 43 38
приближна тежина 35 lbs. (16 килограм)

Челзи 867 серија PTO

867 серија PTOЧелзи 867 series constant mesh (не-shiftable) PTO надминува капацитетите на вртежен момент на P.T.O 8-Болт. на 867 Series is the optimal choice for variable displacement piston pumps used in refuse and snow and ice removal applications. It is available in four speed ratios and five output options. This is ideal for applications requiring continuous power. Со напредна опрема дизајн за зголемена сооднос заб контакт за потивко работење,. Исто како солиден дизајн 859 серија.

Челзи PTO 867 Прирачник делови
Челзи PTO 867 серија

867 серија Спецификации 867*G 867*M 867*R 867*S 867*Т
Стандардна излезна Вратило Големина 1-1/2 Шпонка w / 1410 прирабница
Наизменичното вртежен момент Оценка (lbs. ft.) 575 490 415 385 350
Наизменичното вртежен момент Оценка (N.m.) 780 664 563 522 475
Коњски сили Оценка за наизменична Користење
на 500 R.P.M. на излез вратило (HP) 55 47 40 37 33
на 1000 R.P.M. на излез вратило (HP) 109 93 79 73 67
на 500 R.P.M. на излез вратило (kw) 41 35 30 27 25
на 1000 R.P.M. на излез вратило (kw) 82 70 59 55 50
приближна тежина 64 lbs. (29 килограм)

Челзи 10 Болт 267 PTO Series

267 серија Челзи Паркер PTOЧелзи 267 Серија Power полетување вклопува Алисон 3000/4000 серија Менувачи. Се движи на P.T.O. Приклучна прирабница на задниот дел за пренос – Овозможува директна монтажа на поголеми Пумпи. P.T.O. Вртежен момент Оценки до 670 lbs-ft. – Можност да пренесува Максимална вртежни моменти Дозволените од Алисон Менувачи. Влажни шпонка излези – Се протега на вратило животот и ја елиминира потребата да ја размонтираат PTO / пумпа до често маст на вратило splines. Тешки Брзини, лежишта, Шахти и домување – тестирани да издржат најтешки апликации и најчесто е изборот за пумпи променлива поместување на клипот, се користи во отпад и апликации отстранување на снег и мраз. Како и дигалки и пожар / спасување. Со три коефициенти брзина и десет излез опции. Нема реакција за да се прилагоди. Влажни шпонка излез опции на располагање. Голем избор во постојан Челзи мрежа десет Болт опции PTO.

Челзи PTO 267 Прирачник делови

267 серија Спецификации 267*B 267*G 267*S 267СБ 267SG 267SS
Стандардна излезна Вратило Големина 1 – 1/14 “
Наизменичното вртежен момент Оценка (lbs. ft.) 335 300 250 402 360 265
Наизменичното вртежен момент Оценка (N.m.) 454 407 339 545 488 359
Коњски сили Оценка за наизменична Користење
на 500 R.P.M. на излез вратило (HP) 32 29 24 38 34 25
на 1000 R.P.M. на излез вратило (HP) 64 57 48 77 69 50
на 500 R.P.M. на излез вратило (kw) 24 21 18 29 26 19
на 1000 R.P.M. на излез вратило (kw) 48 43 36 57 51 38
приближна тежина 35 lbs. (16 килограм)