Челзи коленестото вратило управувано PTO

crankshaft driven PTO

А Коленестото вратило управувано PTO е управувано од страна на предниот дел на коленестото вратило на мотор. Тие најчесто се користат во тешки и екстра-тешки апликации кои бараат помошната додека возилото е во движење. Спојката тип Коленестото вратило управувано P.T.O. е најпосакувана поради тоа може да биде ангажиран, без исклучување на моторот. А механичка промена може да се користи се додека моторот се гаси кога ангажирање или откачување на PTO. Нашите Челзи коленестото вратило диск PTOs ви даде способност да имаат повеќе контрола над вашиот del Torrente, и што можете да направите со него. Ако имате било какви прашања или е потребна помош не двоумете се да ни се јавите на 877-776-4600 или 407-872-1901. Ние нудиме превозот светот и имаат експерти стои од страна подготвена да помогне.

Челзи 2230U Серија PTO

Челзи коленестото вратило управувано PTOЧелзи 2330U Серија PTO фронт планината Менувач на е мотор коленестото вратило управувано држачи на предниот дел на возилото и е дизајниран да работи од коленестото вратило на мотор кој им овозможува на возачот да се префрлат “во движење”. единица на електрична над-воздух е зголемена воздух поместување на клипот за да се обезбеди брз, сигурен менувањето, и тешки за дихтување за заштита од протекување воздух. соодноси на брзината 2330U серија се движат од 39% до 123% на брзината на моторот. Seven output types are available, вклучувајќи ги и може да се ротира за 360 ° прирабници Челзи. Електронски преку контрола на брзината е на располагање за да се заштитат управувано опрема од преголема брзина.

2230U серијата Спецификација 2230на
Проценти од брзината на моторот 88%
Стандардна излезна Вратило Големина 1-1/4″ Тркалезна w / клуч
Наизменичното вртежен момент Оценка (lbs. ФТ) 225
Наизменичното вртежен момент Оценка (N.m.) 305
Коњски сили Оценка за наизменична Користење
на 500 R.P.M. на излез вратило (HP) 21
на 1000 R.P.M. на излез вратило (HP) 43
на 500 R.P.M. на излез вратило (kw) 16
на 1000 R.P.M. на излез вратило (kw) 32
приближна тежина 88 lbs.(40 килограм)

Челзи 2442 серија PTO

Челзи 2442 серија PTO на економски 2442 Серија е рачен смена del Torrente, која бара операторот да се исклучи моторот пред префрлувањето. Тоа е достапен во седум различни соодноси брзина, кои се движат од 39% на брзината на моторот за 123% на брзината на моторот. опции вклучуваат промена на воздухот, жица, рачката, електрични над-воздух, и Челзи PTO / Депонија пумпа вентил Combo. Широк избор на 442 опции серија излез на располагање, вклучувајќи маснотии-можност шахти и 10 опции промена.

2442 серија PTO димензии домување

2442 Серија PTO Домување Димензии

2442 серија Спецификации 2442*F 2442*L 2442*П 2442*S 2442*на 2442*W 2442*X
Проценти од брзината на моторот 39% 50% 54% 74% 89% 104% 123%
Стандардна излезна Вратило Големина DIN 5462 / ISO 14 ("XY" Излез)
Наизменичното вртежен момент Оценка (lbs. ft.) 250 250 225 170 140 120 100
Наизменичното вртежен момент Оценка (N.m.) 339 339 305 230 190 163 136
Коњски сили Оценка за наизменична Користење
на 500 R.P.M. на излез вратило (HP) 24 24 21 16 13 11 10
на 1000 R.P.M. на излез вратило (HP) 48 48 43 32 27 23 19
на 500 R.P.M. на излез вратило (kw) 18 18 16 12 10 9 7
на 1000 R.P.M. на излез вратило (kw) 36 36 32 24 20 17 14
приближна тежина 69 lbs. (31 килограм)