Челзи Форд Пренос PTO

Ford transmission PTO

Челзи Паркер del Torrente, за пренос на Ford, 247 серија, и 248 серија. Моќта полетување за Форд TorqShift пренос на. Изберете 247 серија за 5 брзински автоматски MY2010 TorqShift и пред и 248 серија за 6 брзински автоматски TorqShift 6 MY2011 и по. Со 4 X 2 апликации, може да се постигне пумпа тече до 31 ГПМ со својата мотор на 1200 RPM. Четири тркала апликации може да достигне до 15 ГПМ во 1200 вртежи на моторот. на 247 серија има опција за електронски превисоки контрола.
Сите Челзи PTO во парк подготвен да брод во светот. Челзи 247 серија PTO, за Форд Супер Duty Камиони со Форд TorqShift. И двете понуди намалување на времето за инсталација, со само едно црево за да се поврзете на PTO. Интегриран хидрауличен вентил и притисочен прекинувач во PTO домување. Новиот Челзи испорачува контролира компресија заптивка.
Ние продаваме сите ваши потреби del Torrente, вклучувајќи користени и повторно изграден PTOs, делови и прибор. Исто така можете да ја посетите нашата прирачници PTO делот каде што можете да најдете многу Челзи del Torrente, делови и услуга прирачници. Ние сме, исто така на располагање, ако имате било какви прашања или ви треба било каква помош. Да ни даде на повик на 877-776-4600 или 407-872-1901.

Челзи 247 серија PTO

Челзи 247 Серија Power полетување (PTO) специјално дизајниран за да ги собере на Форд 5R140 (TorqShift) automatic transmission used in Ford Super Duty F-Series trucks with a gas engine and 5 брзински автоматски менувач. Del Torrente, работи во сите брзини и нуди супериорни способности обемот на работа. Таа работи на двете 4 воланот и 2 wheel drive versions. The 247Series was Ford tested tough for a rugged reliable PTO. Серијата Челзи 247 Del Torrente, е одличен избор за кука и обновување, воздушни, депонија камион апликации и услуги на возилото.

Chelsea 247 Series PTO for Ford trucks

247 серија PTO

Челзи 247 Серија Домување Димензии

247 димензии серија домување

PTO за Форд менувачи Спецификации 247F серијата
Стандардна излезна Вратило Големина 1-1/4″ Тркалезна Вратило w / клуч
Наизменичното вртежен момент Оценка (lbs. ФТ) 120
Наизменичното вртежен момент Оценка (N.m.) 163
Коњски сили Оценка за наизменична Користење
на 1848 R.P.M. на излез вратило (HP) 42
на 1848 R.P.M. на излез вратило (kw) 32
приближна тежина 20 lbs.(9 килограм)


Челзи 248 серија PTO

на 248 Серија Power полетување (P.T.O.) is designed for Ford model year 2011 Супер Duty Камиони со Форд шест (6) speed “TorqShift 6” transmission. Овој пренос има P.T.O. менувачот, located in front of the transmission torque converter. The engine driven (во живо диск) P.T.O. gear now provides you with continuous power to the P.T.O. and opens up applications that were not available when the P.T.O. gear was located behind the torque converter. Chelsea and Ford engineering have worked as a team to provide you with the P.T.O. that will meet all your application requirements. на 248 series PTO provides maximum clearance for your tough applications.

248 Series Che;sea PTO

248 серија PTO

PTO за Форд менувачи Спецификации 248F серијата
Стандардна излезна Вратило Големина 1-1/4″ Тркалезна Вратило w / клуч
Наизменичното вртежен момент Оценка (lbs. ФТ) 200
Наизменичното вртежен момент Оценка (N.m.) 271
Коњски сили Оценка за наизменична Користење
на 1488 R.P.M. на излез вратило (HP) 57
на 1488 R.P.M. на излез вратило (kw) 42
приближна тежина 25 lbs.(11 килограм)

Челзи 249 серија PTO

НОВИ Челзи 249 Серија карактеристики патент потиснување на шум систем на. Овој уникатен концепт дизајн, ќе ви обезбеди со PTO дека е најдобар во класата
за намалување на бучава кога инсталиран на TorqueShift ™ 6 Автоматски менувач со брзина на моторот е клучот. Новиот концепт го намалува торзионото нивоата на бучава
кои се наоѓаат на повеќето PTO апликации за овие камиони. Комбинацијата на Челзи 249 Серија и Паркер T6C Ване пумпа, ќе ви обезбеди со поголема
тече и притисоци од претходно беа на располагање.

Chelsea 249 Series PTO for Ford trucks

247 серија PTO

Челзи 249 Серија Домување Димензии

249 димензии серија домување